İçeriğe geç

Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır? Faydalı İpuçları 2022

Kuru incir reçeli

Kuru incir reçeli: Kahvaltının vazgeçilmezi olan ev yapımı reçellerinize bir yenisini eklemek isterseniz kuru incir reçeli tam size göre! Bu reçel ile, hemen hemen her yerde bulabileceğiniz ve herhangi bir eve bulunan birkaç malzemeyi kullanarak enfes bir tat yaratabilirsiniz.

  • Kuru incir gibi şeker içeriği yüksek meyvelerden reçel yaparken şeker miktarına dikkat edilmelidir.
  • Hazırlanan kuru incir reçelini hemen tüketmezseniz, sıcakken teneke kutulara koyabilir, sonra ters çevirip vakumlayarak ağzınızı sıkıca kapatabilirsiniz. Henüz kullanılmamış steril bir kapak olduğundan emin olmanız gerekir.
Kuru incir reçeli

Kuru incir reçeli

Hadi, malzemeleri listeleyerek kuru incir reçelinin iyi yapılıp yapılmadığı sorusunu yanıtlamaya başlayalım:

  1. 500 gram kuru incir
  2. 5 Su Bardağı (1 Litre) su
  3. 3 Su bardağı (500 gram toz şeker)
  4. 2 Yemek kaşığı susam
  5. 1 Çay kaşığı (10 gram) tereyağı
  6. 1 Su bardağı iri, kırılmış ceviz
  7. 1 Çay fincanı fındık kırığı
  8. Yarım limon

Kuru İncir Reçeli Yapımı

  • Kuru incirleri reçeli için incirleri bol ve soğuk suda iyice yıkayın. 3-4 kez yıkamanız gerekebilir. Bir kevgir içinde yıkadığınız incirleri alın ve tamamen boşaldıklarına inanın.
  • Yıkayın ve boşaltın, incirleri küçük doğrayın ve büyük bir kaba koyun.
  • Büyük bir tencereye 5 bardak su ve 3 bardak şeker alın, fırının altını yakın ve şeker orta ateşte eriyene ve su kaynayana kadar bekleyin. Doğranmış incirleri kaynar suya ekleyin ve 15-20 dakika pişirin.
  • Kuru incir kaynattıktan sonra, 15-20 dakika boyunca ateşten alın ve iyice tanımlamak için otuz dakika bekletin.
  • Pişen kuru incirleri dinlendirdikten sonra tekrar ocağa alıp fırının altını açın ve 10 dakika daha pişirin. Sonra yarım limon ve tereyağı ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Pişmiş kuru incirleri ateşten alın ve ilk sıcaklıklarını vermeleri için yaklaşık beş dakika bekleyin. Sonra cevizleri ve fındıkları susamla ekleyin. Mutfakta dinlen. Cam kaplarda veya kavanozlarda bir veya iki saat sonra dinlendirilmiş ve soğutulmuş kuru incir reçeli alabilirsiniz.

Kuru İncir Reçeli İçin Detaylar

Kuru incir reçeli

Kuru incir reçeli

  1. Doğru kavanozu seçin: her türlü reçelde olduğu gibi incir reçeli için de en önemli sorunlardan biri doğru kavanozu seçmektir. İncir reçeli için küçük parçalara ayırdığınız incirlerin pişirme aşamasında daha da küçüleceğini bilmelisiniz, bu nedenle küçük bir kavanoz hile yapacaktır. Bu nedenle, orta büyüklükte bir camın incirin ham formuna bakmaktan ve çok büyük bir cam seçmekten daha uygun bir seçim olduğunu unutmayın. Ayrıca, kavanozu kaynar suda yıkamaya dikkat etmeyin, durulayın ve çelik bir kapakla kapatın.
  2. Bir gece bekletin: incir reçeli yapmak istiyorsanız, hemen yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz demektir. İyi bir incir reçeli için kuru incirleri gece boyunca iyice yıkayıp tencereye ekleyin. Gerektiği kadar toz şeker ekleyin ve sabaha kadar bekleyin. Bu şekilde incir kendi suyunu serbest bırakacak ve daha iyi bir tat alacaktır.
  3. İçme suyu ekleyin: incir reçeli ile içmek istemediğiniz suyu kullanırsanız lezzetli bir sonuç elde etmenin imkansız hale geleceğini unutmayın. İncir reçeli tarifinizde su varsa, içme suyunuza eklediğinizden emin olun.
  4. Kıvama dikkat edin:her reçelde olduğu gibi incir reçelinde de en önemli nokta doğru kıvamı elde etmektir. İncir reçelinizin olması gerekenden daha koyu bir kıvama sahip olduğunu düşünüyorsanız, içme suyunu ve şekeri karıştırmayı, reçele eklemeyi ve kıvamı korumak için 5-10 dakika daha kaynatmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca, iyi bir kıvam elde etmek ve incirlerin şekerli suyu iyi çekebilmesi için orta ateşte değil, yüksek ateşte pişirmeyi unutmayın.
  5. Uzun süre beklemeyen kuru incir kullanın: reçel yapmak için kuru incir kullanmamanız gerektiğini düşünüyoruz, çünkü yine de kuru incir reçeli olarak adlandırıldılar ve uzun süre köşede kaldılar ve çürüdüler. Bu şekilde incir reçelinin çok daha lezzetli olacağını neredeyse garanti edebilirsiniz.
  6. Şeker miktarını iyi belirleyin:incir en tatlı meyvelerden biri olduğundan, incir reçeli tarifindeki şeker miktarını zevkinize göre belirlemenizde fayda vardır. En tatlı lezzetleri sevmiyorsanız, incirin kendi şekerini düşünerek tarifte belirtilen şeker miktarını biraz azaltabilirsiniz.
  7. Limon tuzu veya limon suyu ekleyin: şekerlenmiş bir reçel, ne sevinci bozamaz? Mükemmel bir incir reçeli yapmak istiyorsanız, şekere asla meydan okumak istemiyorsanız, pişirme aşamasının sonuna doğru reçele biraz limon tuzu veya limon suyu ekleyebilirsiniz. Bu, incir reçelinizi şekersiz uzun süre saklamanıza izin verecektir.
  8. Köpüğü temizleyin: incir reçelinin tadı ne kadar önemli olursa olsun, iştahı artırmak için net görünüm de önemlidir. Pişirme sırasında köpüğü çıkardığınız’dan emin olun, böylece incir reçeli daha net görünür.

Sitemiz içeriklerine Google üzerinden erişe bilmeniz mümkün olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.