İçeriğe geç

Kuru İncir Reçeli

Kuru incir reçeli her mevsim tüketilen lezzetli bir reçeldir. Kuru incirin kendisinin zaten şeker açısından doğal olarak zengin olmasından dolayı az miktarda ilave şeker kullanarak nefis ve sağlıklı bir reçel yapabilir sevdiklerinizle gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

Bu arada bazen insanlar inciri başka bir yiyecek ile karıştırıp deneyler yapıyorlar. Olası bir kazayı ortadan kaldırmak için sizlere yüzyıllardır enfes ve leziz olan cevizli kuru incir reçelimizi de diğer yazımızda anlatmıştık. Mutlaka okumanızı öneririz.

Kuru İncir Reçeli İçin Malzemeler

*Yarım kilo fuy’s nature kuru incir

*2,5 su ardağı su

*2 su bardağı şeker

*2 yemek kaşığı limon suyu

Kuru İncir Reçeli Tarifi, Kuru İncir Reçeli Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iyice yıkayarak temizlediğimiz kuru incirlerimizi ince ince doğruyoruz.
  2. Devamında doğradığımız incirlerin üzerine şekerimizi ve suyumuzu ekliyoruz,
  3. Hazırladığımız karışımı iki saat beklemeye alıyoruz.
  4. İki saat beklettiğimiz kuru incir karışımını ocağa alıyoruz
  5. Ocakta kuru incirlerimiz kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
  6.  30 dk kısık ateşte kuru incirlerimizi pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu ekledikten sonra 5 dk kadar daha kaynatmaya devam edip altını kapatıyoruz.
  7. Ocaktan aldığımız kuru incir reçelimizi uygun bir yerde soğumaya bırakıyoruz.
  8. Soğuduktan sonra kuru incir reçelini tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
  9. Soğuyan kuru incir reçelinizi kavanozlara koyarak uzun süre dolabınızda saklayabilirsiniz.

Kuru İncir Reçeli Tarifi Püf Noktaları Nelerdir?

*Kuru incir doğal olarak şeker açısından zengin olduğu için ekleyeceğiniz şeker miktarına dikkat etmek gerekir.

*Hazırladığınız kuru incir reçelini eğer hemen kullanmayacaksanız kuru incir reçelini sıcakken kavanozlara koyup saklayabilirsiniz.

*Tüketmek için açtığınız kuru incir reçeli kavanozunuzu dolap gibi soğuk ortamda saklayıp 1 hafta içinde tüketiniz. 

*Uzun süre dolapta ağzı açık olarak tüketilmeden saklanan kuru incir reçellerinde şekerlenme ve zamanla küf oluşumu oluşabilir.

“Kuru İncir Reçeli” hakkında 8 yorum

  1. Çok lezzetli görünüyor emeginize saglık cok güzel ürünleriniz var cok lezzetliler tebrik ederim begeniyorum ürünlerinizi

  2. verdiğiniz kuru incir reçeli tarifini bire bir uyguladım çok lezzetli oldu tarif için teşekkürler emeğinize sağlık

  3. Geri bildirim: Kuru İncir Kaç Kalori? - Fuys Nature

  4. Annem ne zamandır kuru incir reçeli nasıl yapılır öğrenmek istiyordu çok yardımcı oldu detaylı bir şekilde anlatmışsınız teşekkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.