Organik beslenme önemi artık öne çıkıyor. Son yıllarda diyetle ilgili hastalıklar nedeniyle organik beslenme bilinci artmıştır. Aile çiftliği, gelişmekte olan ülkelerde değil, aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerde de gıda üretimi alanında tarımın en aktif unsurlarından biridir. Yeterli miktarda lif bakımından zengin yiyecekler yerseniz beslenme de sağlıklı bir yaşam tarzının önemli bir parçasını tamamlamış olursunuz.
Lifli besinler neden bu kadar önemli? Diyetinizdeki lif miktarının arttırılması öncelikle diyet ve kilo verme ile ilişkili gibi görünse de, sağlık için en önemli kavramlardan biri, tüm vücut sisteminin sorunsuz, lifli gıdalarla çalışmasıdır.
Daha fazla çözünür lifli gıdalar, karın yağını kaybetmenize ve karın yağındaki artışı önlemenize yardımcı olabilir. Bir çalışma, günlük çözünür lif alımında% 3.7 daha düşük karın ağrısı riski ile 10 gramlık bir artışı ilişkilendirmiştir.
Bu nedenle tarım ürünlerinin kimyasal madde içermemesi artık çok önemli. Organik beslenme biçimini tercih eden insan sayısındaki artış, ülkemizdeki doğal ürün çeşitliliğini ve pazardaki yerlerini hızla artırmamızı sağlıyor. Organik gıda endüstrisi geliştikçe kilogram problemi olan insanlar için alternatif çözümler üretiyor. Yeşil çaydan doğal reçellere kadar geniş bir ürün yelpazesi günlük yaşamın bir parçası haline geldi.
Organik Beslenme İçin Kuru İncir Tercih Ediliyor
Kuru incir Lifli besinler için önceliktir.Kuru incirin içinde sakladığı Lif değeri oldukça yüksektir.Lif insan sağlığı için çok faydalıdır; tahıllarda, baklagillerde, sebzelerde ve meyvelerde bol miktarda bulunur. Liflerin ana depolanması, bitkinin hücre duvarı ve depolanması polisakkaritlerdir. Lif bakımından zengin besinler, insan sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için önemlidir.Bu neden ile kuru incir tüketimini sıklıkla tercih derler.
Günümüzde kilogramı kontrol etmek için diyetlerde de yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Düzenli lif tüketimi aşırı kilo ve kabızlığı önler, sindirim sistemi kanseri, diyabet ve kalp hastalığının gelişmesini önler. Sağlıklı bir yetişkinin günde yaklaşık 25-30 gram lif tüketmesi önerilir. Bu öneriler üzerine tercih edilen besinler arasında kuru incir sıklıkla tüketilmektdir.Lifler iki gruba ayrılır: suda çözünür ve çözünmez, tahıllar ve baklagiller ve bazı sebzeler birinci gruba girer, bazı sebzeler ve meyveler ve bazı kurutulmuş meyveler suda çözünmeyen liflerdir.
Organik Beslenme İçin Lif Tüketimi Hakkında Önemli Bilgiler
- Yarım fincan haşlanmış baklagiller, besinleri olan yaklaşık 3 parça meyve içerir.
- Kağıt hamuru hayvansal gıdalarda bulunmaz. Sadece toprakta yetişen sebzeler, tahıllar, meyveler ve yiyecekler gibi yiyecekler vardır
- Çiğ gıdalar işlenmiş gıdalardan daha fazla kağıt hamuru içerir ve kabuklu gıdalar kabuksuz gıdalardan daha fazla kağıt hamuru içerir.
- Lif alımınızı artırmak için kollarınızda su için.
- Kabuğuyla birlikte yenebilecek meyvelerin kabukları soyulmamalıdır.
- Yemeklerde beyaz pirinç yerine bulgur tercih edilebilir.
- Haftada birkaç kez mutlaka kuru baklagiller yemelisiniz.
- Sebzelerden en yüksek lif yüzdesini elde etmek için çiğ olarak tüketilebilir.
Her iki lif türü de vücudunuza beslenme sinyallerinin gönderilmesini geciktirir ve kalıcı bir tatmin hissi sayesinde kg vermeyi mümkün kılar.
Bir terim olarak doğa, çiftçilerin ürünlerini özel olarak yetiştirdikleri veya ürünlerini sebze, meyve, et, tahıl, süt ve süt ürünlerine benzer şekilde iyi üretip üretmedikleri yöntemidir. Organik sebzeler, meyveler ve tahıllar besin değeri yüksek topraklarda yetiştirilir ve geleneksel ürünlerden uzak tutulmalıdır.
Üreticiler pestisitlerden, petrol bazlı gübrelerden ve atık sulardan kaçınmalı ve genetiği değiştirilmiş katkı maddelerinden uzak durmalıdır. Bilimsel çalışmalar, yeterince ve uygun şekilde yüksek lifli yiyecekler yiyen kişilerin diyabet, kalp hastalığı ve sindirim sistemi kanseri geliştirme olasılığının önemli ölçüde daha düşük olduğunu göstermiştir. Suda çözünür lif sindirim sırasında bağırsaklara ulaştığında, jöle kıvamına ulaşır ve faydalı maddeler işlemde emilir. Suda çözünen lif içeren gıdalar kan şekerini sabit tutmaya ve kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olurken, suda çözünmeyen lif kabızlığı ortadan kaldırır ve hemoroidleri önler.
- Buğday kepeği
- Kuru incir
- Kakao tozu
- Yulaf kepeği
- Kurutulmuş havuç
- Kuru fasulye kahverengi / beyaz
- Hindistan Cevizi Damgası
- Çavdarlı
- Buğday tohumu
- Tam Tahıl Damgası
- Çavdar gevreği
- Çavdarlı
- Bezelye, kurutulmuş
- Buğday tanesi, ezilmiş
- Soya
- Buğday unu
- Soya unu
- Fıstıklar
- Patlamış Mısır
- Mango, papaya
- Badem
- Objektif
- Arpa unu
Naturel, çiftçilerin ürünlerini özel olarak yetiştirdikleri veya ürünlerini sebze, meyve, et, tahıl, süt ve süt ürünleri şeklinde nasıl ürettiklerini belirledikleri bir yöntemdir. Organik sebzeler, meyveler ve tahıllar besin açısından zengin topraklarda yetiştirilir ve geleneksel ürünlerden uzak tutulmalıdır. Üreticiler pestisitlerden, petrol bazlı gübrelerden ve atık sulardan kaçınmalı ve genetiği değiştirilmiş katkı maddelerinden uzak durmalıdır. Sitemizin içeriklerine ulaşa bilmek için Google üzerinden erişim sağlamanız mümkündür.
Geri bildirim: Organik Ürün Seçimleri Ve Tüketimi 2022